kyritsis Laparoscopic-Surgery

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΧΑΛΑΣΙΑ ΟΙΣΟΦΑΓΟΥ

Ο οισοφάγος είναι ένας σωλήνας ο οποίος μεταφέρει το φαγητό από το λαιμό στο στομάχι. Αχαλασία είναι μια διαταραχή του οισοφάγου, που επηρεάζει την ικανότητα του οισοφάγου να προωθεί φυσιολογικά την τροφή προς το στομάχι. Φαίνεται ότι μυϊκός δακτύλιος ( κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας ) που υπάρχει στο όριο μεταξύ οισοφάγου και στομάχου δυσλειτουργεί και δεν χαλαρώνει με αποτέλεσμα η τροφή να μην προωθείται από τον οισοφάγο στο στομάχι. Η διαταραχή αυτή  μπορεί να σχετίζεται με ζημιά που έχουν υποστεί νεύρα του οισοφάγου. Έτσι, ο οισοφάγος σταδιακά παραλύει και οι μύες δεν μπορούν να δουλέψουν σωστά με αποτέλεσμα τη μη προώθηση της τροφής.  Αν και είναι σπάνια πάθηση υπολογίζεται ότι μόνο στις Η.Π.Α 3000 άτομα κάθε χρόνο θα εμφανίσουν συμπτώματα αχαλασίας οισοφάγου.

Συμπτωματολογία

Aρχικά η αχαλασία οισοφάγου εμφανίζεται με ήπια συμπτωματολογία η οποία σταδιακά επιδεινώνεται. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Κυρίτσης-Αχαλασία οισοφάγου

Διάγνωση

Η διάγνωση της αχαλασίας οισοφάγου εύκολα μπορεί να μην πέσει στην αντίληψή μας καθώς τα συμπτώματά της τα συναντάμε και σε άλλες πιο συνήθεις παθήσεις του γαστρεντερικού.  

Για την διάγνωση της αχαλασίας λοιπόν, πέρα του καλού ιστορικού, μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εξετάσεις:

Αντιμετώπιση

Αρχικά και ανάλογα με την έκταση των συμπτωμάτων της αχαλασίας οισοφάγου  δοκιμάζεται μια συντηρητική αντιμετώπιση η οποία περιλαμβάνει συνδυασμό των παρακάτω :

Επί αποτυχίας της συντηρητικής αντιμετώπισης οδηγούμαστε στην χειρουργική αντιμετώπιση της αχαλασίας οισοφάγου. Η χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται με δύο τρόπους:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι η διαταραχή του οισοφάγου, με την οποία επηρεάζεται η ικανότητα του οισοφάγου να προωθεί την τροφή στο στομάχι.

  • Θωρακικός πόνος
  • Πνευμονία
  • Εμετοί
  • Σημαντική απώλεια βάρους
  • Επίμονος βήχας
  • Παλινδρόμηση σάλιου και φαγητού
  • Οισοφαγίτιδα
  • Γαστροσκόπηση
  • Μονομετρία οισοφάγου
  • Ακτινογραφία με έκχυση ειδικού σκιαστικού

Υπάρχουν δύο τρόποι θεραπείας: η συντηρητική και η χειρουργική αντιμετώπιση.

Περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, τη διαστολή με μπαλόνι όπου βοηθάει στη διέλευση φαγητού και την έκχυση ενέσιμης ειδικής ουσίας.

Τη μυοτομή κατά Heller και την ενδοσκοπική μυοτομή (POEM).


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!