Βιογραφικό

Αλέξανδρος Κυρίτσης Γενικός Χειρουργός

Αλέξανδρος Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος

Ο Αλέξανδρος Κυρίτσης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη.

Το 1996 αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Το 2005 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στην οποία είχε εισαχθεί με πανελλαδικές εξετάσεις.

Το 2006 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έχοντας διατελέσει βοηθός της Παθολογικής και Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Από το 2007 ως το 2013 ειδικεύτηκε στη Χειρουργική στο ¨Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής¨, στο 2ο Γενικό Νοσοκομείο ΙΚΑ ¨Η Παναγία¨ και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨Άγιος Παύλος¨, αποκτώντας την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού.

Το 2013 μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής (Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική) στο παγκοσμίου φήμης ¨Memorial Sloan Kettering Cancer Center¨ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και πρωκτού δίπλα στον πρωτοπόρο Γενικό Χειρουργό στον τομέα αυτό Garrett Nash.

Από το 2014 ως το 2017 εργάστηκε έχοντας έμμισθη θέση, ως Γενικός Χειρουργός με βαθμό Επιμελητή στα κορυφαία Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου ¨King’s College Hospital London¨, ¨Manchester Royal Infirmary¨ και ¨Chesterfield Royal Hospital¨. Κατά την τριετή του εργασία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και του πρωκτού.

Παράλληλα, κατά τα έτη 2016 και 2017 μετέβη στη Γαλλία, για να συμμετάσχει με επιτυχία στο εξειδικευμένο πρόγραμμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και ελάχιστα επεμβατικής Χειρουργικής των παθήσεων παχέος εντέρου-πρωκτού του κορυφαίου ευρωπαϊκού κέντρου ¨Research Institute against Digestive Cancer¨ (IRCAD). Μάλιστα, μετά από επιτυχείς εξετάσεις απέκτησε δίπλωμα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική από το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής του ειδικότητας (2013) έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια Γενικής Χειρουργικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Από το 2018 δραστηριοποιείται επαγγελματικά κυρίως στη Θεσσαλονίκη διακονώντας την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής (με έμφαση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και τις παθήσεις παχέος εντέρου-πρωκτού), συνεργαζόμενος με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της πόλης, ενώ παράλληλα εξακολουθεί περιοδικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Ειδικός Γενικός Χειρουργός στο Νοσοκομείο ¨Manchester Royal Infirmary¨ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παραμένει ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της Αγγλίας και μέλος της κοινότητας των Λαπαροσκόπων Χειρουργών των ΗΠΑ (SLS).

Το ιατρείο του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, Παλαιών Πατρών 11.