kyritsis laparoskopiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ

Με τον όρο γαστρεκτομή αναφερόμαστε σε χειρουργική επέμβαση εκτομής τμήματος του στομάχου. Το στομάχι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όργανο του γαστρεντερικού σωλήνα και εντοπίζεται στην άνω κοιλία. Βρίσκεται μεταξύ του οισοφάγου και του πρώτου τμήματος του λεπτού εντέρου. Το στομάχι υποδέχεται την τροφή, την αναμιγνύει με διάφορα υγρά και την προωθεί στο λεπτό έντερο. Με επέμβαση γαστρεκτομής αφαιρούμε τμήμα του στομάχου.

Υπάρχουν τρία είδη γαστρεκτομής:

Γιατί χρειάζεται γαστρεκτομή?

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις οι οποίες μπορεί να επιβάλλουν την πραγματοποίηση γαστρεκτομής. Αυτές είναι:

Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος, διατρηση στομαχου

Καρκίνος στομάχου

Αναμφίβολα η πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο καρκίνος του στομάχου. Πρόκειται για έναν επιθετικό τύπο καρκίνου που προκαλεί γρήγορα μεταστάσεις και η έγκαιρη διάγνωσή του έχει πολύ μεγάλη σημασία για το προσδόκιμο του ασθενούς. 

Τα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου περιλαμβάνουν:

Προδιαθεσικοί παράγοντες εμφάνισης καρκίνου στομάχου

Παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρκίνου στομάχου είναι:

Διάγνωση

Εξέταση εκλογής για τον καρκίνο του στομάχου αποτελεί η γαστροσκόπηση με ταυτόχρονη βιοψία. Με τη γαστροσκόπηση εισάγουμε ένα λεπτό σωλήνα με κάμερα από το στόμα μέχρι το στομάχι και επισκοπούμε με όραση το εσωτερικό του στομάχου. Αν υπάρχει η παραμικρή υποψία κακοήθειας παίρνουμε βιοψίες. Απεικονιστικές εξετάσεις που βοηθούν στη τόσο στη διάγνωση όσο και στην επέκταση της νόσου είναι η αξονική και η μαγνητική τομογραφία. Επιπλέον, στη σημερινή εποχή και ο ενδοσκοπικός υπέρηχος μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στη διάγνωση όσο και στην επέκταση της νόσου.

Θεραπεία

Η θεραπεία εξαρτάται από το σημείο του στομάχου  που εντοπίζεται ο καρκίνος και από το στάδιο του. Κατά κανόνα η αντιμετώπιση της νόσου είναι χειρουργική. Αναλόγως της εντόπισης και της επέκτασης της νόσου μπορεί να γίνει χρήση χημειοθεραπείας, ανοσοθεραπείας και ακτινοβολίας  προεγχειρητικά ή μετεγχειρητικά.
Κατά την επέμβαση αφαιρούμε ένα τμήμα του στομάχου  ( γατρεκτομή ) ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούμε και ριζικό λεμφαδενικό καθαρισμό της περιοχής γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την πρόγνωση της νόσου. Η αφαίρεση του σωστού αριθμού λεμφαδένων είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να έχουμε το επιθυμητό ογκολογικό αποτέλεσμα και μπορεί να επηρεάσει το προσδόκιμο του ασθενούς.
Στη σημερινή εποχή τα χειρουργεία αυτά μπορεί να πραγματοποιηθούν και λαπαρασκοπικά από εξειδικευμένους χειρουργούς  διατηρώντας το ίδιο ογκολογικό αποτέλεσμα ενώ παράλληλα αποφεύγουμε τις μεγάλες τομές.

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής είναι εντυπωσιακά:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι η χειρουργική επέμβαση εκτομής τμήματος του στομάχου.

  • Υφολική γαστρεκτομή, όπου αφαιρείται τμήμα στομάχου
  • Ολική γαστρεκτομή, περιλαμβάνει την ολική αφαίρεση στομάχου
  • Γαστρικό μανίκι, όπου αφαιρείται το αριστερό τμήμα του στομάχου

 

Όταν συντρέχουν οι εξής περιπτώσεις:

  • Καλοήθεις όγκοι στομάχου
  • Αιμορραγία στομάχου
  • Διάτρηση στομάχου
  • Σοβαρό έλκος στομάχου
  • Καρκίνος στομάχου
  • Νοσογόνος παχυσαρκία

 

Στην περίπτωση όπου ο ασθενής πάσχει από καρκίνο του στομάχου, καθώς θεωρείται από τους πιο επιθετικούς καρκίνους.

Μέσω γαστροσκόπησης με ταυτόχρονη βιοψία. Στη διάγνωση βοηθάνε και οι απεικονιστικές εξετάσεις.

Ανάλογα το στάδιο και το σημείο που εντοπίζεται στο στομάχι, αντιμετωπίζεται χειρουργικά μέσω γαστρεκτομής και ριζικού λεμφαδενικού καθαρισμού της περιοχής. Πλέον, πραγματοποιείται και λαπαροσκοπικά.


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!