Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος, Κήλες

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΗΛΕΣ

Με τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα. Έτσι, μέσω αυτών των τοιχωμάτων που χαλαρώνουν προβάλουν οι κήλες. Η κήλη είναι μια ιδιαίτερα συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Αποτελεί την ποιο κοινή αιτία χειρουργικής αντιμετώπισης στη σημερινή εποχή. Μόνο στις Η.Π.Α. αντιμετωπίζονται χειρουργικά πάνω από 1 εκατομμύριο περιπτώσεις ανά έτος. Παγκόσμια κάθε χρόνο μόνο για τη βουβωνοκήλη πραγματοποιούνται πάνω από 20 εκατομμύρια χειρουργεία.

Οι κήλες αντιμετωπίζονται πλέον με σύγχρονες μεθόδους λαπαροσκοπικής χειρουργικής με άριστο αποτέλεσμα και ο ασθενής επανέρχεται άμεσα στις δραστηριότητές του. Πρέπει να τονισθεί ότι είναι μεγάλης σημασίας η έγκαιρη χειρουργική αποκατάσταση της κήλης καθώς η καθυστέρηση στο χειρουργείο μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες στη υγεία του ασθενούς. Κήλες που χειρουργούνται ενώ έχει γίνει περίσφιξή του εντέρου έχουν ποσοστό 7% θνητότητα. Επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει γρήγορα η διάγνωση και η αντιμετώπιση της κήλης.

Η διάγνωση μιας κήλης είναι συνήθως εύκολη υπόθεση. Με την κλινική εξέταση στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ο Γενικός Χειρουργός θα μπορέσει να θέσει διάγνωση. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί υπερηχογράφημα μαλακών μορίων της περιοχής, αξονική ή μαγνητική τομογραφία.

Αλέξανδρος Κυρίτσης - Κήλες

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τα συμπτώματα της κήλης ποικίλουν. Πολλές φορές οι κήλες είναι ασυμτωματικές για μεγάλο χρονικά διάστημα. Συχνά εμφανίζονται με τοπική διόγκωση ενώ πολλές φορές προκαλούν πόνο. Αρκετές φορές όταν οι κήλες είναι μικρές ή αρχόμενες δεν γίνονται αντιληπτές από τον ασθενή και διαπιστώνονται μόνο κατά την κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Γενικό Χειρουργό. Πρέπει να τονιστεί ότι μια μικρή κήλη μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη για τον ασθενή . Ο λόγος είναι ότι αυτές οι κήλες έχουν μικρό χάσμα και μπορεί πιο εύκολα το περιεχόμενό τους να παγιδευτεί και να στραγγαλιστεί .Αν λοιπόν το περιεχόμενο της κήλης περιλαμβάνει έντερο τότε αυτό κινδυνεύει να νεκρωθεί σε 6 ώρες και η χειρουργική επέμβαση καθίσταται αναγκαία και άμεση. Προκειμένου να αποφύγουμε τις παραπάνω δυσάρεστες καταστάσεις κάθε κήλη που διαγιγνώσκεται πρέπει να προγραμματίζεται για χειρουργική αποκατάσταση. Ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται η κήλη μπορεί να μας δίνει συμπτώματα πόνου, εμέτων , δυσφορίας και αναστολής αποβολής κοπράνων και αερίων .

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

H αντιμετώπιση των κηλών είναι αποκλειστικά χειρουργική και ανήκουν στην αρμοδιότητα του Γενικού Χειρουργού. Στη σημερινή εποχή η επέμβαση εκλογής είναι η λαπαροσκοπική αποκατάσταση. Σε όλα τα εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση των κηλών έχει καθιερωθεί και έχει αντικαταστήσει την κλασική ανοιχτή προσέγγιση. 

Τα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης είναι:

ΚΗΛΕΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανάλογα με την εντόπισή τους οι κήλες χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται κατά κανόνα λαπαροσκοπικά από τον ιατρό Κυρίτση Αλέξανδρο, Γενικό Χειρουργό.


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!