Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος, Κήλες

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΡΟΚΗΛΗ

Με τον όρο μηροκήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος ( τρύπας ) του κοιλιακού τοιχώματος στην περιοχή ενδιάμεσα στη βουβωνική και στο ανώτερο τμήμα του μηρού.( μηροβουβωνική πτυχή )Η μηροκήλη μπορεί να εμφανιστεί και στις δύο πλευρές αλλά ιδιαίτερα σπάνια έχουμε ύπαρξη αμφοτερόπλευρης εμφάνισης. Σε ποσοστό αποτελεί το 5% όλων των κηλών της κοιλιάς. Εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες ( αναλογία 3:1 ) λόγω του αυξημένου μεγέθους της πυέλου στο γυναικείο φύλο. Θεωρείται η πιο επικίνδυνη κήλη καθώς λόγω του μικρού χάσματος που υπάρχει στο μηριαίο δακτύλιο έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά περίσφιξης και κατά συνέπεια νέκρωσης του εντέρου ( ποσοστό 20% ).

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Κυρίτσης - Μηροκήλη

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αρκεί η κλινική εξέταση από Γενικό Χειρουργό για να θέσει τη διάγνωση της μηροκήλης. Σε περίπτωση που υπάρχει αμφιβολία προχωρούμε σε ένα υπερηχογράφημα μαλακών μορίων της περιοχής που έχει υψηλή ευκρίνεια για την συγκεκριμένη πάθηση. Αν χρειαστεί επιπλέον έλεγχος πραγματοποιούμε αξονική και μαγνητική τομογραφία.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Τα συμπτώματα της μηροκήλης ποικίλουν. Στα αρχικά στάδια μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Συχνά ο ασθενής παρατηρεί μια μάζα στην περιοχή η οποία μπαινοβγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα και προκαλεί αρκετές φορές δυσφορία και αίσθημα καύσους. Σε πιο προχωρημένα στάδια η κήλη προκαλεί πόνο στην περιοχή ενώ στο στάδιο που έχει στραγγαλιστεί το έντερο ( περισφιγμένη μηροκήλη ) τότε έχουμε εμέτους και αναστολή αποβολής κοπράνων και αερίων. Η τελευταία περίπτωση αποτελεί κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί άμεσα. Δυστυχώς στην περίπτωση της μηροκήλης σε ένα ποσοστό 30% οι ασθενείς έχουν συμπτώματα περισφιγμένης κήλης όταν έρχονται στο γιατρό.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Για την μηροκήλη δεν υπάρχει συντηρητική αντιμετώπιση. Η μόνη θεραπεία είναι η άμεση χειρουργική αποκατάσταση. Δεν πρέπει να υπάρχει χρονοτριβή στην αντιμετώπιση της μηροκήλης. Λόγω του αυξημένου ποσοστού περίσφιξης και των μεγάλων επιπλοκών που μπορούν να συμβούν από αυτό το γεγονός είναι απαραίτητο η χειρουργική αντιμετώπιση να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κήλης μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία του ασθενούς. 

Η επέμβαση για την αποκατάσταση της μηροκήλης γίνεται με δύο τρόπους:

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όχι απαραίτητα. Υπάρχουν και άλλες παθήσεις ( μυοσκελετικοί πόνοι, παθήσεις ουροποιητικού, λεμφαδενοπάθειες, βουβωνοκήλη, ανεύρυσμα , λίπωμα ) που μπορούν να δώσουν πόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, Επομένως κάθε πόνος στη μηροβουβωνική χώρα δεν σημαίνει οπωσδήποτε μηροκήλη.

 

Ο κατάλληλος ιατρός είναι ο Γενικός Χειρουργός και μόνο αυτός.

 

Αν υπάρχει διάγνωση μηροκήλης τότε πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί χειρουργικά. Η μηροκήλη θεωρείται η πιο επικίνδυνη κήλη και δεν πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση στον προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης.

 

Εδώ η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση πλεονεκτεί σημαντικά καθώς έχει μικρότερα ποσοστά υποτροπής και ταχύτερη ανάρρωση.

 

Στην περίπτωση της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης, αν η δουλειά μας δεν απαιτεί άρση βάρους η επιστροφή είναι θέμα 2-3 ημερών. Σε περίπτωση που απαιτείται έντονη άρση βάρους τότε θα πρέπει να απέχουμε 15-30 ημέρες για να αποφύγουμε τον κίνδυνο υποτροπής.

 

Το κόστος εξαρτάται από το είδος ασφάλειας του ασθενούς καθώς και το είδος πλέγματος που θα χρησιμοποιηθεί. Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση έχει υψηλότερο κόστος σε σχέση με την ανοιχτή προσέγγιση.

 

Ο προγραμματισμός είναι άμεσος και η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμη και την επομένη της κλινικής εξέτασης

 

Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!