ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΤΕΡΟΥ - ΠΡΩΚΤΟΥ

  • Ο Αλέξανδρος Κυρίτσης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη.
  • Το 1996 αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.
  • Το 2005 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., στην οποία είχε εισαχθεί με πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Το 2006 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, έχοντας διατελέσει βοηθός της Παθολογικής και Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του 492 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
  • Από το 2007 ως το 2013 ειδικεύτηκε στη Χειρουργική στο ¨Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής¨, στο 2ο Γενικό Νοσοκομείο ΙΚΑ ¨Η Παναγία¨ και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ¨Άγιος Παύλος¨, αποκτώντας την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού.
  • Το 2013 μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της ελάχιστης επεμβατικής χειρουργικής (Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική) στο παγκοσμίου φήμης ¨Memorial Sloan Kettering Cancer Center¨ της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, εξειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και πρωκτού δίπλα στον πρωτοπόρο Γενικό Χειρουργό στον τομέα αυτό Garrett Nash.
  • Από το 2014 ως το 2017 εργάστηκε έχοντας έμμισθη θέση, ως Γενικός Χειρουργός με βαθμό Επιμελητή στα κορυφαία Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου ¨King’s College Hospital London¨, ¨Manchester Royal Infirmary¨ και ¨Chesterfield Royal Hospital¨. Κατά την τριετή του εργασία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και του πρωκτού.
  • Διαβάστε Περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Γενική Χειρουργική είναι η ειδικότητα που καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα επεμβάσεων στην ιατρική. Ο Γενικός Χειρουργός αντιμετωπίζει παθήσεις των ζωτικών οργάνων της άνω και κάτω κοιλίας, του θυρεοειδούς αδένα, του μαστού και της περιπρωκτικής περιοχής.

Στη σημερινή εποχή, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε η υψηλή επιστημονική κατάρτιση και η εξειδίκευση του γενικού χειρουργού στις καινούργιες πρωτοποριακές χειρουργικές τεχνικές με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

H εξειδίκευση αυτή του Γενικού Χειρουργού μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν μακροχρόνιας μετεκπαίδευσης σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Τα τελευταία χρόνια σημαντική εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική έφερε η ανακάλυψη της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση ο Γενικός Χειρουργός πραγματοποιεί τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. Με τη χρήση του τηλεσκοπίου βλέπουμε τα εσωτερικά όργανα σε μεγέθυνση σε οθόνη με υψηλή ανάλυση, ενώ με τα ειδικά διαμορφωμένα εργαλεία που εισέρχονται στην κοιλιακή χώρα από μικρές οπές πραγματοποιούμε την επέμβαση.

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική υπήρξε αλματώδης και πλέον σε όλα τα εξειδικευμένα κέντρα στο εξωτερικό εφαρμόζεται ως πρώτη επιλογή σε μεγάλο φάσμα επεμβάσεων, τόσο απλών όσο και εξειδικευμένων.

Οι κύριες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται Λαπαροσκοπικά είναι οι ακόλουθες:
Σκωληκοειδεκτομή
Αχαλασία οισοφάγου
Διάτρηση στομάχου
Γαστρεκτομή
Κολεκτομή και επεμβάσεις παχέος εντέρου
Επεμβάσεις παχυσαρκίας
Ορθοπηξία
Διαφραγματοκήλη και Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Χολοκυστεκτομή
Σπληνεκτομή
Επινεφριδεκτομή
Αποκατάσταση κηλών

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής είναι εντυπωσιακά:

Μικρές χειρουργικές τομές
Γρήγορη ανάρρωση και ταχεία επάνοδο στην εργασία
Ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικού πόνου
Μικρότερη απώλεια αίματος και λιγότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές
Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα

ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ

Οι μικροεπεμβάσεις που αφορούν το δέρμα και τα μαλακά μόρια πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία στο εξειδικευμένο σηπτικό ιατρείο που λειτουργεί στο χώρο του ιατρείου. Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας CO2 λέιζερ.

Tα πλεονεκτήματα της χρήσης λέιζερ είναι:

Μικρές χειρουργικές τομές
Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
Αναίμακτο και ανώδυνο

Πρέπει να τονιστεί ότι το κόστος των μικροεπεμβάσεων που πραγματοποιούνται στο σηπτικό ιατρείο είναι ιδιαίτερα οικονομικό, καθώς αποφεύγεται η οικονομική επιβάρυνση της κλινικής.

ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Οι συνηθέστερες επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο ιατρείο από τον Γενικό Χειρουργό Κυρίτση Αλέξανδρο αφορούν: