kyritsis geniki-xeirourgiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΚΗΛΗ

Με τον όρο ορθοκήλη εννοούμε την προβολή ( έξοδο ) του τελικού τμήματος του παχέος εντέρου από τον κόλπο. Ο χώρος μεταξύ του πρωκτού και του κόλπου στις γυναίκες αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα ιστού το οποίο για διαφόρους λόγους με την πάροδο του χρόνου γίνεται πιο αδύναμο επιτρέποντας την προβολή του εντέρου μέσα στον κόλπο δημιουργώντας κήλη.

Αιτιολογία

Ο ακριβής μηχανισμός δημιουργίας ορθοκήλης παραμένει άγνωστος. Φαίνεται όμως ότι το σημαντικότερο ρόλο διαδραματίζει η χαλάρωση των μυών της πυέλου. 

Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος, Ορθοκήλη

Παράγοντες που συμβάλλουν στην αδυναμία των μυών είναι:

Συμπτωματολογία

Μια μικρή ορθοκήλη συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα. Στην πραγματικότητα στο 40% των γυναικών που διαπιστώνεται ορθοκήλη αυτό γίνεται σε τυχαίο έλεγχο ρουτίνας χωρίς να έχουν το παραμικρό σύμπτωμα.

Όταν όμως η ορθοκήλη μεγαλώσει και ανάλογα με το μέγεθος μπορεί να προκαλέσει τα παρακάτω:

Διάγνωση

Στις περισσότερες φορές η κλινική εξέταση από ένα έμπειρο πρωκτολόγο αρκεί για να θέσει τη διάγνωση ορθοκήλης . Κατά τη διάρκεια της εξέτασης πραγματοποιείται αμφίχειρη εξέταση του κόλπου και του πρωκτού όπου διαπιστώνεται σε μεγάλο ποσοστό η ύπαρξη ορθοκήλης.

Σε περίπτωση που χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος τότε προχωράμε στις παρακάτω εξετάσεις:

Θεραπεία

Τις περισσότερες περιπτώσεις ορθοκήλης τις αντιμετωπίζουμε συντηρητικά. Όταν τα συμπτώματα είναι από καθόλου έως ήπια τότε δεν έχει ένδειξη η χειρουργική αντιμετώπιση. Η συντηρητική αντιμετώπιση περιλαμβάνει μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες και νερό με σκοπό την αποφυγή δυσκοιλιότητας που είναι κακός προγνωστικός παράγοντας για την εξέλιξη της ορθοκήλης.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους που επιτυγχάνεται με τις ασκήσεις Kegel. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή αρχικά και έχουν αρκετά καλά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση που η ορθοκήλη δημιουργεί έντονα ενοχλήματα τότε προχωράμε στην χειρουργική αντιμετώπιση. Επίσης, επειδή η ορθοκήλη  οφείλεται σε χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους, μπορεί να συνυπάρχει με πρόπτωση μήτρας και πρόπτωση ουροδόχου κύστεως. Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται η χειρουργική παρέμβαση

Οι επιλογές χειρουργικής αντιμετώπισης είναι :

Ο ιατρός Κυρίτσης Αλέξανδρος έχει μετεκπαιδευτεί στον τομέα της Χειρουργικής του παχέος εντέρου-πρωκτού στα κορυφαία Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και Η.Π.Α ¨Memorial Sloan Kettering Cancer Center¨,¨King’s College Hospital London¨, ¨Manchester Royal Infirmary¨ και ¨Chesterfield Royal Hospital¨.

Συχνές ερωτήσεις

Ο εξειδικευμένος χειρουργός εντέρου-πρωκτού είναι αυτός που πρέπει να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη πάθηση

Όχι απαραίτητα. Τις περισσότερες φορές η πάθηση έχει ήπια συμπτώματα και μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά

Η διακολπική μέθοδος είναι λιγότερο επεμβατική και μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ραχιαία αναισθησία σε αντίθεση με τη διακοιλιακή. Σε ασθενείς που πάσχουν από συνοδά νοσήματα μπορεί μα προτιμηθεί καθώς είναι λιγότερο επεμβατική αν και έχει ελαφρώς μεγαλύτερα ποσοστά υποτροπής. Σε περιπτώσεις που συνυπάρχει και πρόπτωση μήτρας και ουροδόχου κύστης συνήθως προτιμούμε την διακοιλιακή προσπέλαση.

Ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά καθώς και να λαμβάνει ήπια υπακτικά. Παράλληλα, πρέπει να αποφεύγεται η έντονη άρση βάρους για τους πρώτους μήνες

Όχι. Η ορθοκήλη δεν σχετίζεται με κακοήθεια.


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!