kyritsis geniki-xeirourgiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΚΟΛΠΙΚΟ ΣΥΡΙΓΓΙΟ

Με τον όρο ορθοκολπικό συρίγγιο εννοούμε την δημιουργία επικοινωνίας μεταξύ του κόλπου της γυναίκας και του ορθού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο κόλπος και το ορθό ( τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου ) αν και βρίσκονται ανατομικά κοντά δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι μία κατάσταση που μπορεί να ταλαιπωρήσει έντονα τη γυναίκα που πάσχει και να επηρεάσει την κοινωνική και σεξουαλική της ζωή. Παγκοσμίως γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά σε ποσοστό 0.5% θα πάθουν κάποιας μορφής ορθοκολπικού συριγγίου. Σε νόσο του Crohn το ποσοστό φτάνει το 10%.

Αιτιολογία

Το ορθοκολπικό συρίγγιο μπορεί να δημιουργηθεί από:

Συμπτωματολογία

Ανάλογα με το μέγεθος και την εντόπιση του ορθοκοπικού συριγγίου τα συμπτώματα μπορεί να είναι από ήπια μέχρι μεγάλης έκτασης.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Διάγνωση

Αρχικά επιβάλλεται η κλινική εξέταση από έναν εξειδικευμένο πρωκτολόγο. Μετά από ένα πλήρες ιστορικό ο πρωκτολόγος θα πραγματοποιήσει αμφίχειρη εξέταση τόσο του κόλπου όσο και του πρωκτού. Με δακτυλική εξέταση λοιπόν εξετάζεται ταυτόχρονο ο κόλπος και ο πρωκτός. Μπορεί να πραγματοποιηθεί επιπλέον και πρωκτοσκόπηση και κολποσκόπηση όπου με ειδικά εργαλεία βλέπουμε στο εσωτερικό του πρωκτού και του κόλπου.

Επιπλέον εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν για τη διάγνωση ορθοκολπικού συριγγίου είναι:

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση του ορθοκολπικού συριγγίου είναι κατά κανόνα χειρουργική. Προτού προβούμε σε χειρουργική επέμβαση στην περιοχή πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οι ιστοί πέριξ του συριγγίου είναι υγιείς και χωρίς φλεγμονή. Συνήθως περιμένουμε 3-6 μήνες με συνδυασμό διαφόρων αντιβιοτικών ώστε να εξαλειφθεί πλήρως η φλεγμονή. Σκοπός της επέμβασης είναι η καταστροφή του συριγγίου και η σύγκλειση των οπών ώστε να διακοπεί η επικοινωνία του κόλπου με τον πρωκτό.

Ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος του συριγγίου οι επιλογές είναι:

Ο ιατρός Κυρίτσης Αλέξανδρος, Γενικός Χειρουργός, έχει εξειδικευτεί επί τριετία στη χειρουργική πρωκτού σε κορυφαία νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και των Η.Π.Α.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η κατάλληλη ειδικότητα είναι ο εξειδικευμένος πρωκτολόγος που έχει την εμπειρία να αντιμετωπίσει περίπλοκα συρίγγια

Η πιθανότητα αυτή είναι εξαιρετικά μικρή. Σχεδόν πάντα η χειρουργική παρέμβαση είναι απαραίτητη

Το είδος επέμβασης εξαρτάται από τη θέση και το μέγεθος του συριγγίου. Η πραγματοποίηση προσωρινής κολοστομίας δίνει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες επούλωσης του ορθοκολπικού συριγγίου αλλά δεν είναι τις περισσότερες φορές επιθυμητή από τον ασθενή. Δυστυχώς σε περίπλοκες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη

Να πλένουμε τακτικά με άφθονο νερό την περιοχή και έπειτα να την στεγνώνουμε καλά. Να βάζουμε τάλκ ή παρόμοιες κρέμες που προστατεύουν από ερεθισμό του δέρματος. Τέλος να αποφεύγουμε στενά ρούχα και να προτιμούμε άνετα και φαρδιά.

Ανάλογα με τη μέθοδο επέμβασης υπάρχει ένα ποσοστό υποτροπής στο 5-15%. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επιστροφή στις δραστηριότητές μας είναι άμεση. Σε περίπτωση λαπαροσκοπικής προσωρινής κολοστομίας η επιστροφή υπολογίζεται σε δύο εβδομάδες.


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!