kyritsis geniki-xeirourgiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΡΙΓΓΙΟ ΠΡΩΚΤΟΥ

Τι είναι το Συρίγγιο Πρωκτού

Με τον όρο συρίγγιο πρωκτού εννοούμε ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του πρωκτικού σωλήνα και του δέρματος γύρω από τον πρωκτό. Γενικά, τα συρίγγια μπορούν να εμφανιστούν σε διάφορες περιοχές του σώματος αλλά τα συνηθέστερα είναι αυτά που εντοπίζονται στην περιοχή του πρωκτού. Τα συρίγγια πρωκτού είναι ιδιαίτερα συχνά και ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Στο εσωτερικό του πρωκτού υπάρχουν πολλοί αδένες οι οποίοι παράγουν υγρά υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ενδέχεται σε κάποιες στιγμές αυτοί οι αδένες να ¨ βουλώσουν ¨για κάποιο λόγο. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων και βακτηρίων γύρω από το αδένα που προκαλούν φλεγμονή η οποία οδηγεί στη δημιουργία αποστήματος. Το απόστημα σε κάποια στιγμή θα ¨σκάσει ¨ προς το δέρμα δημιουργώντας μια τρύπα. Έτσι, δημιουργείται μια επικοινωνία ( τούνελ ) , μεταξύ του εσωτερικού του πρωκτού και το δέρματος εξωτερικά. Το συρίγγιο λοιπόν συνδέει το αδένα με το δέρμα. Στο 90% των περιπτώσεων αυτή είναι η αιτιολογία δημιουργίας πρωκτικών συριγγίων.

Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος, συρίγγιο πρωκτού

Άλλες λιγότερο συνηθισμένες παθήσεις που μπορούν να προκαλέσουν πρωκτικά συρίγγια είναι:

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το κύριο σύμπτωμα είναι η εκροή υγρού, πυώδους ή ορώδους, από το στόμιο του συριγγίου του δέρματος. Χαρακτηριστικά ο ασθενής παραπονιέται ότι το εσώρουχο του λερώνει καθημερινά από υγρά. Τα πρωκτικά συρίγγια συχνά προκαλούν αποστήματα στην περιοχή που εκδηλώνονται με έντονο πόνο, πρήξιμο και ερυθρότητα της περιοχής και απαιτούν την άμεση χειρουργική διάνοιξη και παροχέτευση του πύου. Άλλα λιγότερο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η φαγούρα στην περιοχή του συριγγίου, η αιμορραγία, ο πόνος στις κενώσεις και ο πυρετός.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η διάγνωση του συριγγίου γίνεται συνήθως με την κλινική εξέταση από έναν Χειρουργό – Πρωκτολόγο. Με ένα προσεκτικό ιστορικό και επισκόπηση της περιοχής συνήθως αποκαλύπτεται η παρουσία του πρωκτικού συριγγίου.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εξετάσεις :

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Δυστυχώς για τα πρωκτικά συρίγγια δεν υπάρχει συντηρητική αντιμετώπιση. Η θεραπεία είναι αποκλειστικά χειρουργική και ανήκει στην αρμοδιότητα εξειδικευμένου πρωκτολόγου. Ο σκοπός της επέμβασης είναι να ¨ ξεφορτωθούμε¨ το συρίγγιο προστατεύοντας ταυτόχρονα τους μυς του πρωκτού οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αφόδευση και τυχών τραυματισμός τους μπορεί να οδηγήσει σε ακράτεια.

Ανάλογα με την πορεία του συριγγίου στον πρωκτικό σωλήνα αυτά διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες :

Ενδοσφιγκτηριακά
70%
Διασφιγκτηριακά
23%
Υπερσφιγκτηριακά
5%
Eξωσφιγκτηριακά
2%

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η αναγνώριση της πορείας του συριγγίου και η κατάταξή του στη σωστή κατηγορία καθώς απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση σε κάθε μια από αυτές.

Ανάλογα λοιπόν με την πορεία του συριγγίου έχουμε τις παρακάτω επιλογές χειρουργικής αντιμετώπισης:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η κατάλληλη ειδικότητα είναι του Γενικού Χειρουργού και συγκεκριμένα εξειδικευμένος πρωκτολόγος.

 

Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Τα συρίγγια δεν μπορούν να προκαλέσουν κακοήθεια

 

Το πρωκτικό συρίγγιο δεν πρόκειται να επουλωθεί από μόνο του. Μπορεί αρχικά να μην δίνει ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα, όμως σε κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε απόστημα. Παράλληλα, με την πάροδο του χρόνου είναι πιθανόν το υπάρχον συρίγγιο να επεκταθεί με διακλαδώσεις γεγονός που θα το κάνει πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση. Επομένως όταν τεθεί η διάγνωση του συριγγίου αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί χειρουργικά το συντομότερο δυνατό.

 

Η μέθοδος είναι συνάρτηση της πορείας του συριγγίου. Ένας έμπειρος πρωκτολόγος μπορεί να αναγνωρίσει την κατάλληλη μέθοδο για κάθε συρίγγιο.

 
 

Στα χέρια ενός έμπειρου πρωκτολόγου η πιθανότητα μόνιμης ακράτειας είναι μηδαμινή.

 

Το κόστος είναι συνάρτηση του είδους της επέμβασης και της ασφάλειας του ασθενούς. Σε γενικές γραμμές είναι επέμβαση που δεν έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

 

Η επιστροφή ανεξάρτητα της μεθόδου που θα επιλεγεί είναι άμεση.

 

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα ακόμη και την επόμενη μέρα της κλινικής εξέτασης.

 

Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γενική είτε με επισκληρίδιο αναισθησία.


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!