kyritsis laparoskopiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ

Το στομάχι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όργανο του γαστρεντερικού σωλήνα και εντοπίζεται στην άνω κοιλία. Βρίσκεται μεταξύ του οισοφάγου και του πρώτου τμήματος του λεπτού εντέρου. Το στομάχι υποδέχεται την τροφή, την αναμιγνύει με διάφορα υγρά και την προωθεί στο λεπτό έντερο.  Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε διάτρηση ( τρύπα ) του στομάχου. Είναι μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε διάτρηση στομάχου είναι:

Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος, έντερο

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα στην διάτρηση στομάχου είναι εντονότατα και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Σε περίπτωση μη έγκαιρης αντιμετώπισης δημιουργείται περιτονίτιδα και ο ασθενής γίνεται σηπτικός. Είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα απειλητική για τη ζωή του ασθενούς. Είναι εύκολα λοιπόν αντιληπτό ότι η διάτρηση στομάχου πρέπει να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατόν καθώς οι επιπλοκές του είναι θανατηφόρες.

Διάγνωση

Τις περισσότερες φορές αρκεί η κλινική εξέταση από έναν έμπειρο Γενικό Χειρουργό για να τεθεί η διάγνωση της διάτρησης στομάχου.

Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με αιματολογικές εξετάσεις και απεικονιστικές εξετάσεις που περιλαμβάνουν:

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της διάτρησης στομάχου είναι αποκλειστικά χειρουργική. Τα προηγούμενα χρόνια η μόνη λύση ήταν η ανοιχτή χειρουργική με μεγάλες τομές. Σήμερα, μέσω της λαπαροσκόπησης έχουμε τη δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να αντιμετωπίσουμε τη κατάσταση μέσω μικρών οπών αποφεύγοντες μακρόχρονες και επίπονες νοσηλείες. Λαπαροσκοπικά λοιπόν, εντοπίζουμε τη διάτρηση και τη ράβουμε με ειδικά ράμματα.Ταυτόχρονα, πραγματοποιούμε και πλύση της περιοχής με φυσιολογικό ορό. Η επέμβαση τελειώνει με την τοποθέτηση παροχέτευσης στην περιοχή.

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής είναι εντυπωσιακά:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Τραυματισμός στομάχου
  • Έλκος
  • Όγκος στομάχου
  • Παρατεταμένη χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονώδη φαρμάκων

 

Μπορεί να προκληθεί περιτονίτιδα και ο ασθενής να γίνει σηπτικός.

  • Ναυτία
  • Εμετός
  • Πυρετός
  • Ανορεξία
  • Έντονος επιγαστρικός πόνος

Πέρα από την κλινική εξέταση, πραγματοποιούνται αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφία θώρακος ή αξονική τομογραφία κοιλίας.

 

Αντιμετωπίζεται χειρουργικά είτε μέσω ανοιχτής χειρουργικής, είτε μέσω λαπαροσκόπησης.


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!