Κυρίτσης , Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίων

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΦΡΥΣΗ ΟΝΥΧΟΣ

Είσφρυση όνυχος είναι η κατάσταση κατά την οποία το νύχι εισέρχεται στο δέρμα. Η είσφρυση όνυχος μπορεί να συμβεί στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών αλλά κατά κύριο λόγο συναντάται σε αυτά των ποδιών με την πλειοψηφία να αφορά το μεγάλο δάκτυλο των ποδιών. Μπορεί να εμφανιστεί και στα δύο φύλα και σε όλες τις ηλικίες. Είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Κυρίτσης - Είσφρυση ονύχος

Σε περίπτωση που η περιοχή παραμεληθεί με τα παραπάνω συμπτώματα και δεν αρχίσει άμεσα θεραπεία τότε η μόλυνση μπορεί να προχωρήσει μέχρι το κόκκαλο μολύνοντάς το. Ειδικά σε άτομα που πάσχουν από συνοδές παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και αγγειακές διαταραχές οι επιπλοκές μπορεί να είναι μεγαλύτερες καταλήγοντας μέχρι τη γάγγραινα του δακτύλου.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΛΗΨΗ

Υπάρχουν κάποια βήματα τα οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες είσφρυσης όνυχος. Τα βήματα αυτά είναι:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σε περίπτωση ήπιων συμπτωμάτων χωρίς φλεγμονή μπορούμε να εφαρμόσουμε συντηρητική αντιμετώπιση που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. Αυτή περιλαμβάνει:

Στην περίπτωση που τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν ή χειροτερέψουν τότε ενδεχομένως να χρειαστεί αντιβίωση και αντιφλεγμονώδη αγωγή εκ του στόματος.

Όταν με τη συντηρητική αντιμετώπιση δεν έχουμε βελτίωση τότε το επόμενο στάδιο είναι η χειρουργική παρέμβαση. Γίνεται τοπική αναισθησία στο δάκτυλο και πραγματοποιείται εκτομή του τμήματος του νυχιού που προκαλεί την είσφρυση όνυχος. Παράλληλα, τυχόν συλλογή από πύον παροχετεύεται πλήρως.

Στην περίπτωση που η είσφρυση όνυχος συμβαίνει συχνά στο ίδιο δάκτυλο τότε προχωράμε σε αφαίρεση και καυτηριασμό με λέιζερ της βάσης του νυχιού έτσι ώστε το τμήμα του νυχιού που προκαλεί το πρόβλημα να μην ξαναμεγαλώσει ποτέ. Αυτό δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως υπάρχει είσφρυση όνυχος και καλό θα ήταν να σας δει ένας Γενικός Χειρουργός

 

Όχι απαραίτητα. Σε πολλές περιπτώσεις η συντηρητική αντιμετώπιση έχει καλά αποτελέσματα και η εκτομή του νυχιού μπορεί να μην χρειαστεί

 

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να αφαιρεθεί τμήμα του νυχιού μαζί με τη βάση του ώστε το τμήμα αυτό να μην ξαναβγεί ποτέ και να έχουμε οριστική θεραπεία

 

Η επέμβαση πραγματοποιείται στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία. Ο ασθενής επανέρχεται άμεσα στις δραστηριότητές του

 

Η επέμβαση έχει μικρό κόστος καθώς πραγματοποιείται στο ιατρείο αποφεύγοντας την οικονομική επιβάρυνση της κλινικής


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!