kyritsis laparoskopiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΕΚΤΟΜΗ

Τα επινεφρίδια είναι ενδοκρινείς αδένες σε σχήμα τριγωνικό που βρίσκονται στην άνω εσωτερική επιφάνεια των δύο νεφρών. Τα επινεφρίδια έχουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο καθώς  παράγουν διάφορες ορμόνες που συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα επινεφρίδια παράγουν τις παρακάτω ορμόνες:

Μέσω των παραπάνω ορμονών συμμετέχουν ενεργά στο μεταβολισμό, στο ανοσοποιητικό σύστημα , στη λειτουργία της αρτηριακής πίεσης, το σάκχαρο κ.α. 
Ευτυχώς οι παθήσεις των επινεφριδίων είναι σε γενικές γραμμές σπάνιες. Ο συνηθέστερος λόγος που κάποιος μπορεί να χρειαστεί επινεφριδεκτομή είναι η υπερβολική παραγωγή ορμονών εξαιτίας κάποιου όγκου των επινεφριδίων. Στην πλειοψηφία τους οι όγκοι αυτοί είναι μικροί και καλοήθεις.  Επινεφριδεκτομή επιβάλλεται και σε μεγαλύτερους όγκους αν υπάρχει υποψία κακοήθειας ακόμη και αν δεν επηρεάζεται η παραγωγή των ορμονών.

Συμπτώματα

Ασθενείς με προβλήματα επινεφριδίων μπορεί να έχουν μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων που σχετίζεται με το είδος της ορμόνης που παράγεται σε υπερβολικό βαθμό.

 

Όγκοι που παράγουν ορμόνες στα επινεφρίδια είναι:

Κυρίτσης - Επινεφριδεκτομή

Διάγνωση

Όταν υποψιαζόμαστε λόγω κλινικής εικόνας κάποιο όγκο επινεφριδίου τότε προχωράμε σε εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος και ούρων που αποδεικνύουν την περίσσεια ορμονών. Απεικονιστικά η αξονική και η μαγνητική τομογραφία βοηθούν στην τεκμηρίωση της διάγνωσης.

Αντιμετώπιση

Οι όγκοι επινεφριδίων που προκαλούν περίσσεια ορμονών έχουν ένδειξη χειρουργικής αφαίρεσης. Το ίδιο ισχύει και για τους όγκους στους οποίους υπάρχει υποψία κακοήθειας. Για τους όγκους που βρίσκουμε σε τυχαίο έλεγχο και δεν προκαλούν υπερπαραγωγή ορμονών ένδειξη χειρουργικής αφαίρεσης έχουν αυτοί που το μέγεθός τους υπερβαίνει τα 4-5 εκατοστά.
Η επέμβαση εκλογής στη σημερινή εποχή είναι η Λαπαροσκοπική Επινεφριδεκτομή. Μέσω τεσσάρων μικρών οπών 0,5-1cm το επινεφρίδιο αφαιρείται λαπαροσκοπικά. Η επέμβαση είναι σχετικά ανώδυνη και αναίμακτη. Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη μέρα του χειρουργείου.

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής είναι εντυπωσιακά:

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Επινεφρίδια είναι οι ενδοκρινείς αδένες που έχουν τριγωνικό σχήμα και βρίσκονται πάνω από την εσωτερική επιφάνεια των νεφρών.

Η λειτουργία των επινεφριδίων είναι να παράγουν διάφορες ορμόνες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Οι ορμόνες είναι οι εξής:

  • Μικρή ποσότητα ανδρογόνων και οιστρογόνων
  • Κορτιζόλη
  • Αλδοστερόνη
  • Επινεφρίνη
  • Ντοπαμίνη
  • Νορεπινεφρίνη

Λόγω της υπερβολικής παραγωγής ορμονών που προκαλείται από κάποιον όγκο των επινεφριδίων ή σε υποψία κακοήθειας.

  • Φαιοχρωματοκύττωμα: αρτηριακή υπέρταση, πονοκεφάλους και ταχυκαρδία
  • Όγκοι που παράγουν αλδοστερόνη: υπέρταση, αδυναμία και συχνοουρία
  • Όγκοι που παράγουν κορτιζόλη: παχυσαρκία και υψηλή πίεση

Μέσω εξειδικευμένων εξετάσεων αίματος και ούρων. Υπάρχουν περιπτώσεις που ζητούνται και απεικονιστικές εξετάσεις π.χ. αξονική τομογραφία και μαγνητική τομογραφία.

Αντιμετωπίζονται μέσω χειρουργικής αφαίρεσης και συγκεκριμένα μέσω λαπαροσκοπικής επινεφριδεκτομής.

 


Εικοινωνία


Εικοινωνία
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΙΔΗΣ
2023-02-20
εξαιρετικος!!
Christos Tsiachris
Christos Tsiachris
2023-02-13
Εξαιρετικός Χειρουργός
Chris Dontas
Chris Dontas
2023-02-09
Εξαιρετικός Χειρουργός
Vagia Eleftheriadou
Vagia Eleftheriadou
2022-12-19
Καταπληκτικός χειρουργός και εξαιρετικος άνθρωπος.
Ροδολφος Ανδρεαδακης
Ροδολφος Ανδρεαδακης
2022-12-15
Εξαιρετικός επιστήμονας αλλά πάνω από όλα Άνθρωπος. Σας ευχαριστω γιατρέ.
Gerasimos Sapp
Gerasimos Sapp
2022-10-14
Ο κ.Κυρίτσης αντιμετώπισε το πρόβλημα μου με απόλυτη επιτυχία. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
Anastasia LA
Anastasia LA
2022-10-14
Εξαιρετικός επιστημών και άνθρωπος. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!