kyritsis laparoskopiki

ΠΕΔΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Κυρίστης - Λαπαροσκοπική - Ρομποτική χειρουργικήΗ Λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη εξέλιξη στη Γενική Χειρουργική στον 20ο αιώνα. Σε αντίθεση με την κλασική ανοιχτή χειρουργική όπου οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται μέσω μεγάλων τομών στην κοιλιακή χώρα, στη λαπαροσκόπηση πραγματοποιούμε τις επεμβάσεις μέσω πολύ μικρών τομών με τη βοήθεια τηλεσκοπίου και ειδικών χειρουργικών εργαλείων. 

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteΜε τον όρο κήλη εννοούμε την προβολή περιεχόμενου της κοιλιάς ( συνηθέστερα έντερο ή επίπλουν ) μέσω ενός χάσματος του κοιλιακού τοιχώματος. Υπάρχουν σημεία στο ανθρώπινο σώμα τα οποία είναι πιο επιρρεπή στις πιέσεις και χάνουν τη “δύναμή” τους πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis spriteαιμορροΐδες είναι ένα δίκτυο από φλέβες και αρτηρίες που εντοπίζονται στον πρωκτό. Το δίκτυο αυτό υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis sprite-Recovered Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή που εντοπίζεται στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς, ενδιάμεσα στον κόκκυγα και στο δέρμα. Η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συνήθως σε νεαρές ηλικίες και σε αναλογία 4:1 σε άρρεν ασθενείς

Διαβάστε περσσότερα

kyristsis sprite Με τον όρο ραγάδα πρωκτού ή δακτυλίου εννοούμε μια πληγή σε μορφή επιμήκης σχισμής( 1-2 cm) στον πρωκτικό δακτύλιο. Η συχνότερη εντόπισή της είναι στην 6η γυναικολογική ώρα όπου εμφανίζεται στο 90% των περιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pacheos enteroyΤο παχύ έντερο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του πεπτικού συστήματος. Είναι ένας σωλήνας που εκτείνεται από το τέλος του λεπτού εντέρου μέχρι τον πρωκτό.

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis pathiseis proktoyΟ πρωκτός αποτελεί το τελικό τμήμα του γαστρεντερικού σωλήνα, έχει μήκος περίπου 3-4 εκατοστά και βρίσκεται ολοκληρωτικά εξωπεριτοναϊκά. Αποτελεί τη συνέχεια του ορθού που είναι το τελικό τμήμα του παχέος εντέρου

Διαβάστε περισσότερα

kyritsis thyroeidisΟ θυρεοειδής αδένας βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του τραχήλου και αποτελεί τον μεγαλύτερο ενδοκρινή αδένα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίστης - Παθήσεις δέρματος μαλακών μορίωνTο δέρμα καλύπτει εξωτερικά τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο λίπος. Στην επιδερμίδα συναντάμε διάφορους αδένες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΛΗΝΕΚΤΟΜΗ

ΣΠΛΗΝΑΣ

Ο  σπλήνας είναι ένα όργανο που βρίσκεται στην αριστερή άνω κοιλία. Ο σπλήνας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμούκαθώς συμμετέχει ενεργά στο ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμώντας λοιμώξεις. Παράλληλα, ο σπλήνας καταστρέφει και αφαιρεί γερασμένα ερυθρά αιμοσφαίρια  ενώ συμμετέχει στο σχηματισμό αιμοπεταλίων. Έχει λοιπόν ουσιαστικά διπλό ρόλο καθώς συμμετέχει τόσο στο αιμοποιητικό σύστημα του οργανισμού όσο και στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
Ένα ποσοστό 20-30% των ανθρώπων έχουν επιπλέον ένα μικρό επικουρικό σπλήνα ο οποίος μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί όταν αφαιρεθεί ο κύριος σπλήνας. Αν και ο σπλήνας αποτελεί ένα σημαντικό ανθρώπινο όργανο η αφαίρεσή του είναι συμβατή με την ανθρώπινη ζωή και επομένως τυχόν αφαίρεσή του δεν επηρεάζει σημαντικά το προσδόκιμο επιβίωσης.

Πότε χρειάζεται σπληνεκτομή?

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις οι οποίες χρήζουν σπληνεκτομής.

 Οι κυριότερες είναι:

Κυρίτσης - Γενικός Χειρούργος

Επέμβαση σπληνεκτομής

Στην περίπτωση τραυματισμού του σπλήνα τότε η επέμβαση κρίνεται επείγουσα και χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή ο ασθενής οδηγείται στο χειρουργείο για επέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση χειρουργική επέμβαση διενεργείται ανοιχτά με την κλασική τομή.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις επέμβαση εκλογής είναι η λαπαροσκοπική σπληνεκτομή καθώς υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με την ανοιχτή μέθοδο.

Πραγματοποιείται μέσω τεσσάρων μικρών οπών και ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη μέρα από το χειρουργείο. Η απώλεια αίματος είναι ελάχιστη ενώ η όλη επέμβαση είναι σχετικά ανώδυνη.

Τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής είναι εντυπωσιακά:

Τρείς εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη επέμβαση ο ασθενής εμβολιάζεται για πνευμονιόκοκκο, μηνιγιτιδόκοκκο και αιμόφιλο της ινφλουέντζας. 
Μετά την επέμβαση ο ασθενής θα λαμβάνει αντιβίωση για διάστημα 6 μηνών και  θα ακολουθήσει συγκεκριμένο εμβολιασμό. Η όλη αυτή διαδικασία κρίνεται απαραίτητη καθώς η αφαίρεση σπληνός κάνει τον ασθενή πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις οπότε πρέπει να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα. Ταυτόχρονα θα υπόκειται σε περιοδικό έλεγχο ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων με απλή εξέταση γενικής αίματος καθώς ο αριθμός των στοιχείων αυτών μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά με την αφαίρεση σπληνός.